Trening for overvektige

Er du overvektig og har lyst til å begynne å trene for å komme ned i vekt? Det er svært mange kroniske sykdommer og kostholdsykdommer som er sterkt forbundet med fedme, og den beste måten å redusere symptomer, minimere sannsynligheten for å få sykdommer, eller å bli kvitt dem, er å redusere kroppsvekten. Det gjør man med et sunt kosthold og regelmessig trening, men det er enkelte ting man bør overveie når man skal begynne å trene som overvektig.

Trening

Det aller første man bør tenke på når man skal begynne å introdusere mer aktivitet i livet, er å øke hverdagsaktiviteten. Ved å ta trappen, leke med barna, sykle eller gå til jobb, eller vaske huset med høy intensitet, kan man få gode helsebringende effekter. Da kan det være et godt tips å kjøpe en skritteller eller et aktivitetsarmbånd for å følge med på hvor mye man faktisk beveger seg i hverdagen, og for å se hvor mye man må øke denne mengden for å gå ned i vekt.

Det andre som kan være lurt å tenke på når man som overvektig skal begynne å trene, er å gå til innkjøp av komfortable treningsklær i riktig størrelse. Fine og komfortable treningsklær kan bidra til økt motivasjon og gjøre at man har lyst til å ta seg en tur på trening. Uansett hvilken aktivitet du driver med, er det svært viktig at klærne sitter godt og ikke er til hinder for aktiviteten.

Det tredje som er viktig å tenke på, er at all trening må tilpasses. Man kan ikke bare finne et treningsprogram på nettet og forvente at det vil passe for alle og enhver. Man bør som svært overvektig for eksempel ikke kaste seg inn i belastende treningsmetoder som løping, men heller benytte romaskin, svømme, sykle eller drive med styrketrening for å komme i gang med treningen.