Tren mot et mål

Mental og fysisk trening

Enhver idrettsmann vil bekrefte dette – man oppnår ingenting uten den rette innstillingen. Den mentale treningen profesjonelle utøvere går igjennom er minst like tøff som den fysiske, selv om den sistenevnte ser mer slitsom ut. Vet man ikke hvorfor man gjør en aktivitet, har man ikke et mål, vil det bli veldig vanskelig å komme seg frem. Motivasjonen må stilles inn, den må mates og opplæres til å aldri gi opp, aldri si stopp.

559169-beautiful-woman-runner

Sett små og store mål

For noen kan det være verdens viktigste ting å bli verdensmester i sin utvalgte idrett. For andre er treningen heller en hobby, men en hobby man vil gjøre optimalt og få det meste ut av. Det er lett å oppnå bedre resultater, så lenge man setter seg mål. Enten kan det være å gå ned i vekt, slå arbeidskollegaen i håndbak, eller bli med på en konkurranse og vinne penger. Når målet er satt, er det bare å gå i riktig retning. Snakker vi trening, er det sko som må kjøpes, og det betyr et nøye gjennomtenkt kjøp. Feil skovalg kan nemlig resultere i alt fra sykdommer til store smerter i ledd og muskler. Dette gjelder spesielt barn – foreldre tenker sjelden over viktigheten av gode sko når det er snakk om ungene, som raskt vokser raskt ut dem – eller rett og slett sliter dem ut.

Riktig skovalg gjør veien kortere

Gode sko er veldig viktig generelt, men om man skal nå sine mål, spesielt når det kommer til trening, må man tenke ekstra nøye. Løpestilen vil bli finere og skjelettet vil rette seg ut hvis man kjøper gode sko – derfor er dette det første steget. Prisen bør man ikke tenke på når det er snakk om helsa.

Idrettscoaching

Hvis man merker at man gir opp veldig ofte etter en kort stund og det er vanskelig å få tilbake motivasjonen, kan det være lurt å oppsøke (http://www.idrettscoaching.com/) en coach. En såkalt idrettscoach, rettere sagt. En coach vil nemlig hjelpe deg med å finne korte og langsiktige mål å jobbe mot, slik at du hele tiden får nye doser med den rette innstillingen.