Sunn mat og drikke – så mye bedre

Hvem har sagt at det å spise sunt er kjedelig? Tvert i mot! Aldri har det vært lettere og mer spennende å spise riktig.

Uansett om du forsøker å gå ned i vekt eller bare leve litt sunnere, er det aldri feil å ta en titt på mat- og drikkevanene dine. Det er enkelt å ty til ferdigmat. Den er lett tilgjengelig, smaker ok og er ofte rimelig. Ferdigmat inneholder ofte mye mettet fett, salt, sukker og andre tilsetningsstoffer, som naturlig nok ikke er bra for kroppen. Velger du ferske råvarer får du i deg flere vitaminer og mineraler, og det smaker så mye bedre! Vi belønner oss selv gjerne med godterier og brus i den vestlige verden. Dette er vanedannende og inneholder næringsfattige kalorier. Den beste måten å endre eller stoppe søtsuget på, er å erstatte sukkeret med frukt og nøtter. Ikke bare er det godt, men du får i deg rikelige mengder vitaminer og antioksidanter.

Er det behov for inspirasjon til sunn hverdagskost, er det med dagens teknologi et hav av muligheter med tanke på apper og nettplattformer. Her får du hjelp til å planlegge innkjøp, samtidig smarte tips til forberedelser og opplysninger om næringsinnhold i de ulike matvarene. Med mer grønnsaker, vegetabilske oljer, fisk og fjærkre fordelt over flere og mindre måltider, opprettholdes energi og blodsukker – og du reduserer fettlagringen. Sammen med rikelige mengder vann og deilige juicer, er måltidene ikke bare smakfulle, men du forebygger også mot flere livsstilssykdommer.

Det er ingenting i veien med å kose seg, dette er mentalt viktig, men måtehold er nøkkelen. Litt mindre mettet fett og færre dråper alkohol kan du klare.

Motivasjonen til å spise litt sunnere? En mye friskere kropp og et bedre humør.