Selvtillit og mestringsfølelse

Det finnes i dag mange kvinnelige idrettsprofiler som er tøffere enn de fleste gutter. Det er bare å nevne bokseren Cecilie Brækhus, skihopperen Anette Sagen, eller langrennsløperen Therese Johaug. Mestringsfølelse gir alle selvtillit, men dessverre er det for mye eller for lite sminke på sosiale medier som ødelegger selvtilliten hos mange norske jenter.

Sterke utøvere

Mange kvinner har de siste årene virkelig tatt seg inn på de typiske mannsdominerte områdene. Vi har fått flere kvinner inn i høye stillinger i næringslivet som Anita Krohn Traaseth, men det er kanskje innen idretten de blir mest omtalt som tøffe. Mens herrelandslaget i fotball opplever nedtur etter nedtur har vi et av verdens beste landslag i fotball på kvinnesiden, vi har til og med verdens beste bokser i Cecilie Brækhus. Internasjonalt så har også kvinnene inntatt ennå tøffere idretter som kamsporten MMA, som er en fullkontaktskampsport med alle elementene som bryting, boksing og ikke minst kick-boksing.

Pokerutfordrere

Det er på full tid å legge sminken og de typiske kjønnsrelaterte tingene på hylla. Sosiale medier kryr av selfies fra treningsstudioer, gjerne oversminkede jenter også. Men skaper dette en mestringsfølelse? Vinner man annet enn likes av disse bildene? Ja mener noen, nei mener de som ønsker å vinne noe, men heller ønsker å slå gutta på deres egen hjemmebane. Et sted man kan slå gutta på hjemmebane er rundt pokerbordet. Aylar Lie og Kjersti Grini er to av de som har stilt opp i NM i Poker og slått gutta ned i støvlene. Poker er rett og slett en aktivitet for sterke kvinner. Hvert år stiller det opp flere og flere jenter i turneringen og for å bli en bedre pokerspiller kan man allerede i dag starte treningen hos Betsafe, som tilbyr nye gratis turneringer hver dag, hver eneste time – så kom i gang i dag.

Utfordre kjønnsrollene

For å skape mestringsfølelse og selvtillit gjelder det å utfordre menn på deres egne områder. Vise at også jentene er tøffe. Dette trenger ikke å være inne på treningsstudioet eller på idrettsarenaen, men på mere utradisjonelle arenaer. Om det er innenfor dataspill eller rundt pokerbordet, jenter kan stille opp på lik linje.