La Liga

La Liga har i flere år vært betegnet som verdens beste liga. Spillere i verdensklasse elsker å spille ball i Spania. Ikke bare har Spania et av verdens beste landslag, som viser bredden av egne spillere, men en kombinasjon av klima, mat og kultur tiltaler også de beste sør-amerikanere, som i alle år har hatt et stort ønske om å spille i La Liga. Hvis en først befinner seg i Spania, er det ikke noe i veien for å ikle seg en drakt og dra på kamp. Skulle en være så heldig å bivåne Barcelona eller Real Madrid, klikk her og finne riktig supporterutstyr.

To av verdens beste klubber

Det er ingen tvil om at to av verdens beste klubber holder til i Spania og La Liga. Barcelona er kanskje verdens største og beste klubb, og er også klubben Lionel Messi spiller for. Messi, som har blitt kåret til verdens beste spiller flere ganger, er i diskusjoner om å være tidenes beste spiller, og det i en av tidenes beste klubber. Messi og Barcelona har i alle år hatt en virkelig stor konkurrent og erkefiende, nemlig Real Madrid. Real Madrid er hovedstadslaget med kallenavnet Galacticos, etter hvordan de i mange år har hentet de aller beste spillerne fra hele verden, til høye summer.

Stor bredde i kvalitet

La Liga kan by på flere lag som i mange år har hevdet seg i toppen av både nasjonale serier, samt også i de forskjellige europacupene. Da flere spanske lag har vunnet de to forskjellige europacupene, har mange brukt dette som et barometer på at La Liga er verdens beste liga. Real Madrid er for eksempel ikke det eneste gode laget i hovedstaden, her finner vi nemlig også Atletico Madrid, også en storklubb i europeisk målestokk. Det finnes gode lag som er kjent for de aller fleste – Sevilla, Valencia, Athletic Bilbao, Villarreal er alle klubber som er godt kjent for oss nordmenn.