Effekten av innredning på trivselen

Hvordan man har det rundt seg har mye å si for hvordan man har det inni seg. Det er viktig å trives der man bor og det er ikke alltid så mye som skal til. Dersom man ikke har tid eller penger til å totalrenovere ett eller flere rom, så går det fint an å ta noen små grep. Dette kan innebære å fjerne alt av rot, støv og unødvendige gjenstander, noe som kan bidra til et lettere sinn.

Spesielt store mengder støv kan bidra til hodepine og forkjølelse, så dette er det viktig å kvitte seg med. Et annet grep kan være å inkludere kunst, innrammede bilder eller innslag av farger. De fleste blir generelt i godt humør av å se på fine ting og her handler det mer om hva du liker enn om hva som er på moten.

Det finnes en rekke teorier om hvordan man kan arrangere møbler og andre elementer på en måte som påvirker helsen. Feng shui, et kinesisk filosofisk system, går ut på å harmonisere omgivelsene og brukes blant annet av innredningsarkitekter. Disse teknikkene kan brukes på for eksempel soverommet, og involverer farger og ordninger for å oppnå komfort og fredelig søvn. I hovedsak går det ut på å få ut arbeidsrelaterte gjenstander og å plassere sengen og de andre møblene riktig i forhold til hverandre og hva slags rom man har. Fargene skal være rolige, som svak krem, svak rosa, svak gul og blå, og dekorasjonene skal for eksempel inneholde innslag av natur.

Generelle tips for å trives i hjemmet sitt er å holde store møbler unna inngangspartiet, sette møblene litt unna veggen og å henge kunst og dekorasjoner litt lavere enn vanlig. Dette bidrar til bedre utsikt og et inntrykk av bedre plass. Ellers kan man øke trivselen i sitt eget hjem ved å ta bevisste valg og å innrede avhengig av fasong, stil og størrelse på rommene. Man kan få inspirasjon av å lese interiørblader eller å lete rundt på nettet.